You are currently viewing Een fotoshoot met je baby plannen vlak na de geboorte

Een fotoshoot met je baby plannen vlak na de geboorte

Een kindje krijgen is een van de mooiste dingen wat je kan overkomen in het leven. Dat is natuurlijk iets wat je wel wil laten vastleggen. Dat kan je op meerdere manieren doen. Je kan zelf een foto boek maken met allemaal foto’s van de geboorte en van jullie baby. Zo kan je het fotoboek altijd terugpakken en terugkijken naar die tijd toen jullie kindje werd geboren. Je kan het ook filmen. Je kunt een film album maken met allemaal filmpjes van jullie pasgeboren kindje. Dit is ook een leuk aandenken aan jullie kind. Wat ook een heel leuk idee is, is een newborn lifestyle shoot. Dit is een fotoshoot voor baby’s die net geboren zijn. Een superleuk idee om te doen met jullie pasgeboren kind. Maar hoe gaat dat in zijn werking?

Herinneringen vastleggen

Een lifestyle reportage kan heel veelzijdig zijn. Zo kan je foto’s laten maken van jullie pasgeboren kind. Maar ook wat foto’s met de broertjes of zusjes als die er zijn. Er zouden ook een paar foto’s met de ouders erbij gemaakt kunnen worden. Zo heb je niet alleen herinneringen van jullie pasgeboren kindje maar ook van jullie pasgeboren kindje met zijn familie. Dit is perfect voor in jullie huis. Je kan deze foto’s overal ophangen in huis. Dit kan in de woonkamer maar ook in de nieuwe babykamer voor mooie versiering.

De newbornshoot

De newborn lifestyle shoot wordt vaak 1 tot 5 weken na de geboorte gedaan. Dit is omdat de baby’s dan nog makkelijke slapen en rustiger zijn. Zo kan je fotograaf zijn of haar werk makkelijker doen. Je baby moet helemaal ontspannen zijn en de omgeving moet veilig zijn. Jij als moeder of vader weet het best hoe je je baby kalm en rustig krijgt. Dit helpt bij de fotoshoot.

Terwijl de foto’s gemaakt worden zorg er dan wel voor dat er altijd iemand in de buurt is van de baby. Dit is voor de veiligheid van de baby. Als je naar een fotoshoot gaat met je baby zorg er dan wel voor dat zijn of haar luier van tevoren verschoond is. Zo voorkom je ongelukjes. Voor de zekerheid zou ik wel doekjes in de buurt houden. Deze komen handig van pas bij wat ongelukjes.

Voorafgaand aan de fotoshoot met je newborn

Voor dat je gaat beginnen zoek samen met de fotograaf wat leuke achtergronden en kleertjes uit voor de baby. Je mag hier zeker wel je eigen mening over geven. Het is natuurlijk het belangrijkst dat jullie het het mooist vinden. Probeer zoveel mogelijk neutrale kleuren te gebruiken. Zo valt de baby het meest op en komt hij of zij het mooist op de foto te staan.

Als je geen inspiratie hebt neem dan is een keer een kijkje op Pinterest. Hier staan superveel leuke ideeën op over de fotoshoot van jullie pasgeboren kindje. Zo kan je ook met de ouders een paar foto’s doen met matching kleden en ook wat foto’s met de broertjes of zusjes. Blijft je baby maar huilen en krijg je hem of haar niet meer rustig, een goede fotograaf neemt hier de tijd voor. Las een pauze in en knuffel je kleintje fijn, het zal waarschijnlijk zo weer rustig worden.

Leave a Reply